Наградиха най-добрите спортисти на Сливен за 2011 година
Наградиха най-добрите спортисти на Сливен за 2011 година / Дарик Сливен

С едноминутно мълчание в памет на известният колоездач Никола Филипов започна церемонията по награждаването на „10-те най-добри спортисти на Сливен" за 2011 година.

Приветствено слово към спортистите, спортните деятели и гостите на тържеството произнесе кметът на Сливен Кольо Милев. 10-те отличени състезатели получиха специално изработени плакети със символа на града.

Спортист №1 на Сливен е бронзовият медалист от Световното първенство по самбо за мъже Иван Илиев. Второто място спечели заелият първо място в Европейското първенство по джудо за младежи Янислав Герчев. На трето място се класира световният шампион по културизъм Йовко Тихов.

При получаването на наградата Иван Илиев определи 2011 година като успешна. През годината той стана  Балкански шампион по джудо, Европейски шампион по самбо за мъже и бронзов медалист от световното първенство по самбо. Илиев пожела на всички много здраве и късмет. „Нека хората да бъдат по-позитивно настроение и да вярват в нас спортистите, защото ние сме най-голямата реклама за България и най-вече за града", подчерта Илиев.

Сред десетте най-добри спортисти на община Сливен са още лекоатлетките Радослава Мавродиева и Андреана Бънова,  джудистката Бетина Темелкова ,Стефан Мацаров - вдигане на тежести, скачачът на двоен мини батут Али Осман Салиев,  тласкачката на гюле Мариета Куцарова и  борецът Стефан Куцаров.

За треньор на годината бе обявен Георги Велев.

Българската федерация по джудо награди със статуетки тримата състезатели по джудо Иван Илиев, Янислав Герчев, Бетина Темелкова и треньора Георги Велев.