Наградиха най-добрите спортисти на Сливен
Наградиха най-добрите спортисти на Сливен / netinfo

На тържествена церемония бяха наградени „10-те най-добри спортисти на Сливен" за 2009 година. Приветствено слово съм спортистите, спортните деятели и гостите на тържеството произнесе зам.кметът Радост Костова. 10-те отличени състезатели получиха специално изработени плакети и материални награди, връчени от кмета Йордан Лечков.

Наградиха най-добрите спортисти на Сливен
netinfo
Припомям, състезателят по джудо и самбо Даниел Дичев е спортист номер 1 на Сливен за 2009 година. Световният шампион по самбо за младежи спечели с актив от 5070 точки. Той изпревари в анкетата лекоатлетите Момчил Караилиев и Живко Петков, събрали съответно актив от 3600 и 3400 точки.

 

 

Сред десетте най - добрите спортисти на община Сливен са щангистите Стефан Мацаров и Александър Димитров, състезателите по спортни танци Пламен Пенчев и Галина Велева, Мариета Куцарова и Даниел Добрев, Андреана Бънова - лека атлетика, Али Осман Салиев - двоен минибатут и Светослав Димитров - борба.

Наградиха най-добрите спортисти на Сливен
netinfo
За най-добър треньор е отличен Атанас Иванов, личен наставник на Момчил Караилиев. На церемонията присъства генералния секретар на българската федерация по джудо Асен Коруджиев. Коруджиев награди Йордан Лечков, Данаил Дичев и неговия треньор Георги Велев и експерта по спорт в общината Петър Русев с плакет. Наградата е за принос за развитието на спорта.

 

Наградиха най-добрите спортисти на Сливен
netinfo

Специални награди получиха и състезателите по спортно катерене и алпинизъм Радка Петкова, Минчо Петков и Станимир Желязков - носители на отличия в отделните кръгове за Световната купа по ледено катерене.