„Мюзик айдъл” в Сливенския затвор
„Мюзик айдъл” в Сливенския затвор / netinfo

Популярното реалити „Мюзик айдъл” се проведе тази вечер в Сливенския затвор. От четирите проведени кръга, публиката е избрала 20 участнички. Те изпяха по една песен, като една от жените пя и на английски.

Финалистките са две. Победителката ще бъде определена чрез гласуване на зрителите – 160 затворнички, а нейното име оповестено на празника „ Свети Валентин”, съобщи психологът на затвора Борислав Стоянов.

По думите му целта на проекта е артистичните жени да изявят своя талант и да се справят със социалните съпротиви. Конкурсът дава възможност регулиране на наказанията, както на участничките, така и на публиката. Идеята е лишените от свобода жени да се научат да спазват режимните изисквания, да се научат на приемливо социално поведение и да избягват дисциплинарните нарушения.

„До този момент целта е постигната”, заяви Стоянов и добави, че през тези месеци на подготовка нито една участнички няма нарушения. Засега за участниците в проекта има само морални награди.

Проекта се реализира по идея на психолога Борислав Стоянов и на участниците. Тяхната амбиция е на един от големите празници догодина в Сливен да бъде направен концерт в истинска зала.