Медалистка получи поздравителен адрес
Медалистка получи поздравителен адрес / Георги Ангелов

Бронзовата медалистка от Световното първенство по джудо за юноши и девойки в Маями Бетина Темелкова, която е възпитаничка на СА „Ставен“ Сливе , получи поздравителен адрес и икона на „Св. Георги Победоносец“ от кмета на Сливен Кольо Милев.

На срещата в кабинета на сливенския градоначалник присъстваха заместниците му, както и треньора на Темелкова Атанас Герчев, президентът на академията Стайко Стайков, изп. Директор Лъчезар Темелков и баща й Венцислав Темелков. Бетина

Темелкова печели бронзов медал в надпревара с 560 състезатели от 73 държави. Изключителният успех й осигурява квота за юношеската олимпиада следващата година в Китай.

Сливенската състезателка през тази година спечели пето място на европейското първенство по джудо в Естония и първо място от европейския младежки олимпийски фестивал в Холандия.

До края на годината й предстои участие в периодични турнири.

“Бронзовият медал на Бетина Темелкова е най- големият успех за сливенското джудо. Надявам се, че талантливата състезателка и в бъдеще ще продължи да прославя не само град Сливен, но и страната ни“, заяви кметът Милев.

Медалистка получи поздравителен адрес
netinfo

Поздравителен адрес от община Сливен получи и треньора Атанас Герчев.