Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012
Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012 / Община Сливен
Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012
59894
Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012
Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012
  • Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012
  • Лекоатлетът Момчил Караилиев е Спортист №1 на Сливен за 2012

Момчил Караилиев бе избран за Спортист №1 на Сливен за отминаващата 2012 година. Караилиев е състезател по лека атлетика в дисциплината троен скок. Най-доброто постижение през годината за лекоатлета е пето място на европейско първенство за мъже.

При вота втората в подреждането е състезателката по джудо и самбо на СА „Ставен" Бетина Темелкова. Темелкова е олимпийска шампионка по джудо и самбо. Трето място е за лекоатлетката Радослава Мавродиева, която зае 6-то място на европейското първенство за жени, участва на олимпийските игри в Лондон. 

Четвърто и пето място заеха състезателите Александър Иванов, вдигане на тежести и състезаващият се треньор по джудо и самбо Мартин Иванов. Шести е борецът Васил Балазов, седма е състезателката по джудо и самбо Елена Костадинова. Осмо място в класацията е за Даниела Пандова - вдигане на тежести, , девето и десето място заеха спортистите на спортна академия „Ставен" Сливен Натали Сосерова и Божидар Темелков.

За треньор на годината бе обявен треньорът по лека атлетика и личен наставник на Момчил Караилиев Атанас Иванов.  „Наградата за мен е много скъпа защото Момчил Караилиев отиде на европейското първенство контузен, стисна зъби и се представи достойно", заяви Атанас Иванов.

 Повече от него чуйте от прикачения файл

 Плакет на спортисти връчи кмета на Сливен Кольо Милев. „За Сливен ще се говори много и постоянно за бъдещи постижения", каза кметът. Той благодари на всички треньори и състезатели за труда и успехите през годината.

 Приветствието на Кольо Милев  във втория звуков файл.

 На официалната церемония присъстваха зам.кметът Иван Славов, зам.председателят на Общински съвет Сливен Иван Иванов, Мустафа Мустафов председател на постоянната комисия по спорт, директора на спортно училище „Д. Рохов" Наташа Иванова, известните спортисти от близкото минало първите световни шампионки по спортна акробатика и носители на световната купа Стефка Спасова и Калинка Лешева, Севдалин сребърният медалист по за щанги от Атланта Севдалин Минчев, заслужилият треньор по спортна акробатика Сашо Тарагошев, заслужилия треньор по колоездене Стефан Бакалов, спортни деятели и общественици.