Изминаха 3 години от смъртта на писателя д-р Валентин Найденов
Изминаха 3 години от смъртта на писателя д-р Валентин Найденов / архив Дарик - Сливен

Днес се навършват три години от смъртта на нашия съгражданин, писателя д-р Валентин Найденов. Той остави много приятели, които ще почетат паметта му като си спомнят за него и неговото творчество. Вечер, посветена на Вальо Найденов, с участието на актьора Михаил Илийков, се организира от Контакт-клуб Германия (зад пощата, срещу общежитието на езиковата гимназия в Сливен). Началото е в 17 ч.

Изпод перото на д-р Найденов са излезли повече от петнадесет книги, предимно с проза, но е автор и на стихосбирка, на „електронен роман" и книга на медицинска тематика. Валентин Найденов създаде книги, израз на нестандартно отношение към света и на личността, сред които „Ева милосърдната", „Солидарница", „Книга от сънища", „Цигански неволи", „Лидерите днес" и др.

Представяне на последната му книга - „Козметика на лицето", се състоя през декември 2007 г. в Клуба на дейците на културата в Сливен.

В някои от последните години от живота се председателстваше журито на поетичния конкурс в Шивачево и участваше в културния живот на Сливен.