Изграждат в училищата постоянни рампи за инвалиди
Изграждат в училищата постоянни рампи за инвалиди / netinfo

Училищата в Сливен догодина ще бъдат снабдени с постоянни рампи за хора с увреждания, съобщи за Дарик секретарят на Община Сливен Петя Руменова. Изграждането на такива рампи е предвидено в плана за строителство за 2007 година. Това ще става поетапно за всички училища.

За изборите тази година 15 секции в Сливен и общината ще бъдат пригодени за инвалиди. Секциите са разположени на първия етаж на всяко училище и достъпът до тях ще бъде подсигурен с дървени рампи.

Все още не е ясно дали за изборите тази година ще бъде осигурен транспорт за инвалидите, тъй като общината не разполага със специален автобус. Ще потърсим съдействие от дружеството на инвалидите в Сливен или ще вземем под наем пригодено за целта превозно средство, каза Петя Руменова.

Тя съобщи, че до момента за изборите на община Сливен са преведени 20 хиляди лева за организационно-технически дейности, като сумата не включва възнаграждението на членовете на секционни комисии. Не е ясно обаче дали парите ще стигнат, тъй като в някои от селата се налагат ремонти и освежаване на помещенията за гласуване, пострадали след проливните дъждове тази година.