Иван Стефанов спечели златен медал на международен турнир по борба
Иван Стефанов спечели златен медал на международен турнир по борба / netinfo

Иван Стефанов спечели златен медал на международния турнир „ Злати Динев Ройдев” в Гълъбово по борба за момчета свободен стил.

На финала той се наложи с лекота над състезателя от „Миньор” Раднево Дельо Михалев в категория 66 кг. Стефанов победи съперника си с т.нар. „американска схватка” и  публиката го аплодира. „Срещата бе бърза, мислих, че ще бъде по – трудно, но явно противника ми не беше настроен добре и загуби бързо”, заяви пред Дарик сливенския борец.

Стефанов е състезател на АСК „Сливен” по борба. В турнира участваха борци от Турция, Молдова, Македония, Русия, Гърция и България.

Иван Стефанов се състезава и в спорта джудо и самбо, където има завоювани редица призови места. В момента той е на подготвителен лагер във високопланинската база Белмекен. И тренира със състезателите по джудо и самбо на СА”Ставен” Сливен за предстоящото европейско първенство по самбо на 10 април в Естония. Основната му цел е завоюване на повече отличия в предстоящите международни и световни турнири, както и в Детските олимпийски игри.