Искат 400 хил. лв. за довършване на Художествената гимназия
Искат 400 хил. лв. за довършване на Художествената гимназия / netinfo

Сливен потърси помощ от министър Емилия Масларова за проект, касаещ сградата на Художествената гимназия. Извършването на вътрешните довършителни работи в сградата на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в Сливен да бъде включено в инвестиционната програма на Социално инвестиционния фонд /СИФ/ за 2007 година е поискал областният управител Христина Чолакова от министър Емилия Масларова, която е и председател на УС на СИФ.

До писмото с молба за съдействие се стигна след като на среща между представители на СИФ, община Сливен и областна администрация Сливен бе решено общината да внесе приготвеният още през 2004 г. проект за вътрешните довършителни работи. Проектното предложение е за 400 000 лева.

Междувременно стана ясно, че приемателна комисия на приключилия ремонт по проект „Красива България” на покрива и фасадата на сградата е констатирала отклонение в качеството на някои видове работи, за което Областна администрация - Сливен е била уведомена. За получения сигнал администрацията е уведомила националния и регионалния офис на проект „Красива България”. От регионалния офис отговориха, че ще бъдат предприети действия.