Инвестиционен форум за местни и чуждестранни предприемачи се състоя в Ямбол
Инвестиционен форум за местни и чуждестранни предприемачи се състоя в Ямбол / ПРесцентър Областна управа - Ямбол

„Амбицията ми като областен управител на област Ямбол винаги е била да направя нашата област по-видима и да спомогна за отварянето ни към света, за това да надскочим границите на страната и да установим контакти с чуждестранни партньори, както на институционално, така и на икономическо ниво", каза при откриването на форума областният управител Таня Димитрова. Гости на събитието бяха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Н. ПР. Посланикът на Португалия в България Вера Мария Фернандеш.

Целта на форума е да представи възможностите за инвестиции както в страната, така и областта, презентирайки най-силните страни на Ямболски регион, потенциала му за развитие и секторите, в които могат да бъдат осъществени успешни инвестиции.

Наред с представителите на най-големите ямболски фирми, на форума присъства и бизнес-делегацията от община Мангуалде, Португалия, която е на посещение в Ямбол по покана на областния управител. Сред гостите имаше и представители на търговския отдел на Испания.

Презентация за специалните преференции, които държавата дава на чуждестранни инвеститори, и изчерпателна информация за бизнес климата в страната представи Борислав Стефанов - директор на Българската агенция за инвестиции. Ямболски регион и неговите силни страни представи пред участниците заместник-областният управител Нели Кадиева. Тя представи основните икономически сектори в региона и потенциалните области, които биха били привлекателни за чуждите компании.

Събитието се организира за местни и чуждестранни предприемачи в Областна администрация - Ямбол.