ГЕРБ-Сливен дарява близо 5000 лева за ремонт на църква
ГЕРБ-Сливен дарява близо 5000 лева за ремонт на църква / netinfo

4960 лева дарява областната организация на ГЕРБ-Сливен за ремонт на църквата „Св. Димитър Солунски" в село Тополчане. Областният председател на партията и депутат Десислава Танева заяви за Дарик, че молба за помощ към ГЕРБ са отправили църковното настоятелство, кметицата Веселина Калчева и жители на селото.

„Отчитайки настоящото финансово състояние, невъзможността на общината да помогне и това, че като на парламентарно представена партия ни се предоставя бюджет, откликваме и отпускаме тази сума за належащия ремонт на храма", каза Танева. С парите ще бъде ремонтиран подът на църквата и ще се направи бетонна площадка пред сградата.

Кметицата Веселина Калчева заяви, че църквата има нужда от ремонт и на покрива, но за това ще са нужни много средства. Преди две години буря е счупила два големи кипариса, посадени в двора и единият е нанесъл поражения на покрива, които са „закърпени" с дарения от хората.

Църквата е действаща, построена е през 1918 г., в нея работи отец Димитър. В сряда той очаква техническо лице да огледа обекта и се надява ремонтните работи да започнат следващата седмица.