Две катастрофи за ден в Ямболско
Две катастрофи за ден в Ямболско / Dariknews.bg, Архив

Два пътни инцидента са станали вчера следобед в Ямболско, информираха от полицията. Около 13.30 часа на път ІІ-79 е настъпило пътно-транспортно произшествие, при което движещия се посока Болярово - Елхово лек автомобил „Рено” с пловдивска регистрация, управляван от мъж на 52 години от Болярово се преобръща вдясно от платното за движение. Вследствие на това са нанесени значителни материални щети по автомобила.

При проверка за употреба на алкохол на водача,  техническото средство е отчело над 1,2 на хиляда. Извършен оглед. По случая в РУ «Полиция» - Елхово е образувано досъдебно производство.

Час и половина по- късно е възникнала катастрофа на разклона между селата Бояджик и Гълъбинци. Катастрофирали са два леки автоболи, „Фиат Типо“, управляван от 66 – годишен мъж от Ямбол и „Ситроен Берлинго“ с водач на 28 години от село Мокрен.

Вследствие на инцидента е пострадал водачът на Типо-то. Той е откаран за леченение в областната болница в Ямбол сфрактура на долен десен крайник. Нанесени са значителни материални щети по двата автомобила.

Причината за произшествието е в процес на изясняване.