До 5 лева за топла вода през лятото
До 5 лева за топла вода през лятото / Дарик Сливен

Таван на цената на топлата вода ще предложи „Топлофикация" - Сливен на всички свои абонати. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор на дружеството инженер Ангел Ангелов. Предложението ще бъде отправено освен към битовите абонати и към юридическите лица. От промоцията ще могат да се възползват общини, училища, детски градини, държавни учреждения. Целта е те да не се отказват от услугите на „Топлофикация" след като приключи отоплителния сезон и парното спира. „Ако дяловото разпределение покаже по-малко, ще бъде това, което показва дяловото разпределение. Ако покаже повече, цената на водата ще бъде 5 лева за кубик. Няма да има топла вода за 30 лева", увери Ангелов.

Той апелира към всички, които не са ползвали парно отопление през този сезон, а искат да го направят за следващия, да използват пролетта и лятото за включване, за да има повече време да се пуснат неработещите абонатни станции.

Ръководството на ТЕЦ - Сливен ще предложи поне три варианта на своите абонати за начините за плащане на изразходена топлоенергия. Единият от тях ще бъде те самите да предложат вариант, защото някои предпочитали да плащат определени вноски през цялата година. Официално предложенията ще бъдат обявени през август.