Полицията бързо откри избягалите от местопроизшествието купонджии
Полицията бързо откри избягалите от местопроизшествието купонджии / IStock
На 21 януари служители пътна полиция към РУ-Котел, съвместно със сили и средства от ОДМВР-Сливен, са провели специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност. Акцията е осъществена под ръководството на Районна прокуратура-Сливен. Това съобщиха от полицията.

В хода на операцията са извършени проверки в частни домове, търговски и други обекти, проверени са 132 лица и 60 превозни средства.

Задържани са извършителите на 5 кражби от частни домове в селата Градец и Медвен. Констатирани са 44 нарушения. Съставени са 22 акта за неносене на защитни маски по Закона за здравето и 22 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата.
 

Източник: ОДМВР-Сливен



Установени са 18 лица обявени за издирване с марка „установяване на адрес“. Извършен е контрол на криминалния контингент, по време на който са установени шест малолетни и непълнолетни момчета и момичета, които в различно съучастие са извършили кражба на пари от частен дом в село Медвен, кражби на хранителни продукти, дрехи, обувки и други вещи от домове в село Градец. Задържани са мъж на 33 и момче на 18 години за домови кражби в село Градец.
 

Източник: ОДМВР-Сливен



Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Специализираните операции на полиция и прокуратура по противодействие на престъпленията срещу в малките населени места продължават.