Ден на отворените врати в библиотека „Сава Доброплодни
Ден на отворените врати в библиотека „Сава Доброплодни / Дарик Сливен, Архив

Ден на отворените врати е днес в библиотека „Сава Доброплодни" в Сливен. Поводът е началото на учебната година и Европейският ден на езиците - 26 октомври. През целият ден, библиотекарите ще посрещат посетители на различни възрасти и ще ги запознават с услугите и информационните възможности на обслужващите звена: детски отдел, чуждоезиков център, справочен отдел и отдел „Краезнание", зали за свободен достъп и читални, компютърни зали, зала за презентации и мероприятия.

Ще бъде предоставена актуална информация за новопостъпилите библиотечни материали в помощ на обучението: книги, справочници, помагала, специализирани периодични издания, мултимедийни продукти и др. Ще се демонстрират възможности за извършване на справки по електронен път.

За посетителите ще бъдат организирани екскурзии в библиотеката.

Днес започват и организирани колективни посещения в Чуждоезиковия център на библиотеката посветени на 26 септември - Европейски ден на езиците. Пред посетителите в центъра ще бъдат представени богатия книжен фонд и информационните възможности за подпомагане изучаването на чужди езици във всяка възраст с цел  да се повиши нивото на многоезичност и междукултурно разбирателство. Посещенията ще продължат до 21 септември по уточнен с училищата график.

За съпътстващите посещенията на учениците забавни състезания и викторини домакините са осигурили и много награди.

 В Деня на отворените врати информационното обслужване и издаването на дневни читателски карти ще бъде безплатно, читателските карти валидни до края на календарната година ще бъдат издавани с 50% намаление.