Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” 2015
Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” 2015 / Обществен дарителски фонд Сливен

За  пореден път ще се проведе дарителски кръг „За  по-доброто бъдеще на Сливен”.

Местни неправителствени организации и клубове, работещи в сферата на образованието, културата, изкуството и гражданското участие ще представят пред дарители своите иновативни социални и културни проекти. Присъстващите дарители ще имат възможността да чуят презентациите и да задават въпроси към организациите, които ще изпълняват проектите. Организаторите очакват в инициативата да се включат над 50 участника. Началото е днес от 18 часа в зала „Май , а проявата се организира от Обществен дарителски фонд Сливен.

За участие в Дарителския кръг са допуснати 6 проекта на обща стойност от 27 137 лева.

Проектите са "Живите легенди на Сливен".  Целта на проекта е създаване на условия за стимулиране на творческото мислене и родолюбието сред подрастващото поколение чрез нова извънкласна форма за изява. „Дами канят” на НЧ "Отец Паисий - 1936", кв. Речица. Целта на проекта е да изгради културен мост между поколенията с помощта на изкуството, като запазва и предава традиционни форми на приложното изкуство и същевременно ги съпоставя със съвременните такива.

"Здравословен начин на живот на възрастните” на Сдружение "Холистичен център Ян Син", чиято идея е да се покаже и обясни за някои пътища, и природни способи за подобряване и подържане здравето на хора над 60 годишна възраст, както и за постигане на физическо, емоционално и духовното ни равновесие.

Останалите проекти са  "Да опознаем Сливен" на Младежки клуб „Да останем в Сливен”. Целта е създаване на условия за запознаване на младите хора с природните, исторически и и икономически дадености на град Сливен, както и стимулиране на патриотизма и родолюбието сред подрастващото поколение чрез серия от срещи и лекции на изявени личности от града под Сините камъни.  "

С помощта на куклите да победим агресията" на Сдружение „Шарен свят”. Цел на проекта е чрез използване на изкуството като метод за намаляване агресията и изграждане на модели за справяне с насилието и агресията между подрастващите и "Големите разказвачи с детски сърца" на Сдружение Семафор. Целта е създаване и представяне на театрално представление по текстове на Йордан Йовков, Елин Пелин и Чудомир, чрез което талантливи деца ще  бъдат героите от тези произведения, и ще имат възможност да посетят местата, които още пазят следите от минали нрави и събития свързани с тях.

По време на събитието Обществен дарителски фонд Сливен ще отчете публично междинните резултати от изпълнението на проектите, финансирани от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2014“.

Дарителските кръгове в страната се организират от обществените фондации, чиято основна цел е развитие на местната филантропия.