Цветан Цветанов за атаките срещу Лечков и Танева
Цветан Цветанов за атаките срещу Лечков и Танева / Дарик Сливен

Вече отшумява негативната енергия, която бе изливана върху кмета на Сливен Йордан Лечков, според министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов. За общинския съветник от ГЕРБ Радостин Русев, министърът коментира: „Това е човек, който е влязъл в листата на политическа партия ГЕРБ, но е започнал да се ръководи само от личните си конюнктурни интереси".

Цветанов е изненадан от „политическите адвокати" на Русев: „Много съм изненадат от активната роля на Иван Костов като защитник на Радото и позицията, която е изразявал през последните няколко месеца, защото знам, че съдейства за развеждането на Радото в София на различни места, за да се говорят неща, които според мен са несъстоятелни".

Министърът изрази уважението си към Йордан Лечков като към човек, направил много за страната ни, но увери, че заедно с премиера проявяват изключителна толерантност и по никакъв начин изказванията им не бива да бъдат тълкувани като опит за намеса в работата на българската съдебна система. Вътрешният министър смята, че проектът по водния цикъл на Сливен е важен и основополагащ за инфраструктурата на града. Той увери, че правителството много внимателно наблюдава целия процес и ще направи всичко възможно, за да помогне за реализацията на проекта.

Министър Цветанов се надява, че ще има бързи съдебни решения, за да може да се начертае план за решаване на проблемите на града.

Той заяви още, че съвсем неоснователни са били критиките към Десислава Танева: „Тя е изключително авторитетен и почтен човек. Смятам, че изказванията на политици по неин адрес, са провокирани от някакви други лични интереси". Министър Цветанов бе в Сливен за откриването на новия офис на политическа партия ГЕРБ.