БСП: Само ние качваме гласове на тези избори
БСП: Само ние качваме гласове на тези избори / Дарик Сливен, архив

 

Единствената политическа партия, която добавя гласове през тези избори в Сливен е БСП. ГЕРБ губят 30% от гласовете си, Атака и ДПС по около 25%. Това заяви председателят на Общинския съвет на БСП в Сливен и новоизбран депутат Деян Дечев. Той допълни, че ГЕРБ не може да се определи като победител в тези избори, тъй като никой не можел да каже до каква степен вотът е бил контролиран и припомни скандала с откритите в Костинброд бюлетини и появилата се информация, че част от тях били предназначени за Сливен.

Дечев изрази удовлетворение от факта, че БСП е завърнала позициите си по селата в общината, след като на местните избори са били втора политическа сила там, а сега първа със 700 гласа разлика.

Той заяви, че ще остане на поста си председател на общинската организация на социалистите максимално дълго време, тъй като има недовършени ангажименти, свързани най-вече с някои партийни разминавания и подготовката на структурите за предстоящите години на избори. В Общински съвет – Сливен би трябвало да го замести ветеринарят д-р Ангел Кренчев, но с него още не са водени разговори в тази насока.