Бяла лястовица се появи в село Крайново
Бяла лястовица се появи в село Крайново / Общински пресцентър Болярово

Бяла лястовичка се появи в боляровското село Крайново. На 4 юли пръв я забелязва един от полицаите, охраняващи границата. Ангелина Василева, кметският наместник на Крайново е удивена от тази новина, но когато сама я вижда, започва да разказва на хората в селото, за да дойдат да я видят. Така от дни те се събират всеки ден на центъра, за да видят бялата птичка. Коментират, че вероятно има гнездо в  някоя от изоставените къщи в селото, защото не я виждат постоянно.

Според жителите на селото това се случва на 100 години веднъж и никога не са вярвали, че може да се появи в тяхното село. Баба Яна Шаматова,  която е на 86 години споделя,че не е виждала никога в живота си, разказва Лора Величкова от общинския пресцентър.

Красивата снежнобяла птичка е като водач на другите, разказва Ани Василева – литне ли тя, останалите я следват. Хората предричат, че това е добър знак за Крайново и си спомнят за Йовковия разказ „По жицата”, очаквайки добрите неща, които предстоят в селото и чудото, на което тя е символ.