Богослов пое напояването в Сливен
Богослов пое напояването в Сливен / netinfo
Богослов пое напояването в Сливен
24996
Богослов пое напояването в Сливен
  • Богослов пое напояването в Сливен

Богослов пое напояването в Сливен. Общинският ръководител на ГЕРБ в Котел Коста Каранашев е новият управител на „Напоителни системи" ЕАД Сливен. Новината потвърдиха пред Дарик самият той и досегашният директор Джемал Идриз.

Каранашев е и общински съветник в Котел, роден е на 16 май 1973 г. Той има висше образование специалност теология и професионална квалификация по мениджмънт.

Коста Димитров Каранашев фигурира в листата на ОДС от парламентарни избори 2005, водена от бившия шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, на четвърто място.

Новоназначеният управител е избран в съвета на директорите на МЕЛ ИНВЕСТ - ХОЛДИНГ АД на същото общо събрание на холдинга, на което е освободена от съвета депутатът Десислава Танева. Публичният протокол е с дата 26 юни 2009 г.

„Ще встъпя в длъжност след като мога да подписвам документи, в момента очаквам вписване в съда", каза Каранашев.

„Имам едномесечно предизвестие и в момента издавам на новия управител на дружеството и всичко е в рамките на очакваното. На фона на обстоятелствата в държавата състоянието на предприятието е перфектно", коментира Джемал Идриз.

От няколко дена има заповед на министъра на земеделието и храните, която определя цената на водата за напояване на 22 стотинки, а през тази година разработките на сливенското дружество са за 18 - 19 стотинки, каза Идриз и добави, че не е специалист от системата и за това излиза от нея и ще търси друго поприще.

Идриз също управляваше по политическо назначение от страна на ДПС. Той бе избран за общински председател на партията през 2005 г. и беше осми в листата на ДПС за парламентарните избори през същата година.