Безпроблемна сесия на Общински съвет - Сливен
Безпроблемна сесия на Общински съвет - Сливен / netinfo

23 предложения разгледаха и гласуваха за 45 минути общинските съветници в Сливен. На сесията присъстваха 38 общински съветници, които не гласуваха против нито едно от предложенията, имаше само въздържали се.

Местният парламент гласува отново с поправки върнатата от областния управител Марин Кавръков Наредба за обществения ред на територията на Община Сливен, прие промените в състава на свои постоянни комисии.

Гласувани и приети бяха изменения в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права, както и бюджета на общината. Прие се отчетът за изпълнение решенията на Общинския съвет, приети през третото тримесечие на 2009 г.

С двама въздържали се съветниците приеха и намаляването на началната цена за продажба чрез публичен търг на 16 недвижими имоти в комплекс „Младост" и без възражения дадоха съгласие общината да кандидатства с проект по Оперативна програма „Регионално развитие" за подобряване на градската среда в парк „Юнак".

Също на днешната сесия бе учредено безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години на НОИ на сградите на бул. „Панайот Хитов" №12 в Сливен, където се помещаваше Художественото училище.

В началото на днешното заседание клетва положи д-р Събина Петканска от групата на БСП, която влиза в местния парламент на мястото на Деян Баев.