Без жалби и сигнали в РИК Сливен
Без жалби и сигнали в РИК Сливен / dariknews.bg, архив

Няма подадени сигнали или жалби за нарушение в РИК Сливен до момента по време на кампанията за избор на евродепутати. Това заяви пред Дарик говорителят на РИК Стелли Стефанова. Няма създадена подвижна секционна избирателна комисия, причината е, че няма подадени заявления от граждани с увреждания.

Членовете на СИК в община Сливен от днес получават в РИК удостоверенията си и материалите, добави Стефанова. До 17 май избирателите ще получат информация за местата, определени за гласуване на граждани с увреждане на зрението и опорно-двигателният апарат. Този срок е валиден и за подаване на заявления за отстраняване на непълноти и грешки при вписването на данни на избиратели в съответния списък по постоянен адрес на лицето.

До 22 май изтича срокът, в който ръководителите на определения учреждения, болница, затвор или специализирани заведения трябва да подадат списък на гласоподавателите, които в изборния ден ще бъдат в тези институции и желаят да гласуват. На копирната техника е извършена техническа проверка и всички необходими принтери са  осигурени , уточни Стелли Стефанова.

299 са избирателните секции за евроизборите в Сливенска област. В котленското село Градец е открита допълнителна секция.  В община Сливен избирателните секции са 183. В община Нова Загора секциите са 63, 20 в община Твърдица и 33 в Котел. Няма  промяна в местоположението на избирателните секции в областта.