Без сливенско участие в протеста на Напоителни системи
Без сливенско участие в протеста на Напоителни системи / Дарик Сливен, Архив

Няма представители от „Напоителни системи" - Сливен в днешния протест в столицата. Това съобщи за Дарик директорът на дружеството Коста Каранашев и добави, „че няма никаква възможност да се присъства, защото всички работници са ангажирани. В момента се работи на три обекта".

Няма закъснения в изплащането на заплатите, категоричен е Каранашев. Предвид зимния сезон се извършват и дейности за по-добрата проводимост на отводнителните съоръжения. Работи се по Главен отводнителен канал 9 в Ямбол, както и по язовирната стена на язовир „Малко Шарково", информира още Каранашев.

Стотици работници на „Напоителни системи" ЕАД от цялата страна излязоха на протест в столицата с искане да получат неизплатените си заплати. По данни на синдикатите държавното дружество не е изплащало заплати от юли тази година.

Синдикатите настояват водни обекти като реки и язовири да бъдат стопанисвани от държавата, а не със средства от предприятието, което и без това към момента няма възможност да изплаща и заплатите на служителите си.