Беленски още е болен, смениха вещите лица по делото му
Беленски още е болен, смениха вещите лица по делото му / netinfo

Сливенският окръжен съд отложи делото срещу Иван Терзиев-Беленски за 27 март. Причината е поредното неявяване на подсъдимия заради болест. Адвокатът му Любомир Брайнов заяви, че здравословното състояние на Терзиев продължава да е същото и представи медицинско удостоверение, че от 5 март той отново ще има болничен лист.

Тройната съдебно-медицинска експертиза, която съдът постанови от предходното заседание, не е направена. Тя трябваше да установи дали Терзиев страда от исхемична болест на сърцето и дали състоянието му не е позволявало той да се явява в съда.

Кардиолозите д-р Недко Друмев и Анжело Ванков се оправдават с липсата на време и голямата си ангажираност. Д-р Йовка Стойчева е направила становище единствено на базата на медицинската документация. Според нея Терзиев страда от посоченото заболяване, но това е позволявало той да се яви в съда, без да посочва конкретна дата.

Съдът днес назначи нова експертиза и смени вещите лица. В тройния състав ще бъдат включени съдебният лекар д-р Тома Чаушев и кардиолозите от Военна болница-Сливен д-р Петър Никифоров и д-р Бото Кършев. Те трябва да извършат щателен преглед на подсъдимия и да направят всички необходими изследвания.

 Беленски трябва да се яви в посочените от лекарите дата, час и лечебно заведение.

Иван Терзиев – Беленски бе задържан на 29 февруари с 6 килограма наркотици в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в сливенското село Бяла, бяха открити още 62 кг. наркотици, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в копюри от по 100 долара.