Бебетата на  Областната болница получиха своите награди
Бебетата на Областната болница получиха своите награди / Дарик Сливен

С грамота, плюшени играчки и бебешки комплекти за хигиена бяха наградени бебетата - победители във фотоконкурса "Бебетата на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен за 2010 година. Наградите връчи изпълнителният директор на болничното заведение д-р Васислав Петров.

Лицата на 13 деца бяха включени в новия календар на неонатологично и родилно отделения. Родителите също си тръгнаха с подаръци, сред които новия календар.

Д-р Петров им благодари, че са избрали областната болница на Сливен и увери, че и в бъдеще екипите на специализираните отделения ще се грижат все така всеотдайно и професионално за родилките и техните деца. Д-р Петров честити празника на акушерките и гинеколозите в болницата, благодари за тяхната хуманна дейност и подари букети с цветя на д-р Соня Михайлова - началник на акушеро-гинекологичното отделение и старшата акушерка Анка Димитрова, както на д-р Комня Минчева - началник на неонатология и старшата сестра Пенка Христова.

Конкурсът „Бебетата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" за 2010 година стартира в началото на ноември 2010 г. и приключи на 10 януари. Бяха получени снимки на 48 бебета, родени през миналата година в болницата. Специална комисия избра победителите.

За лице на януари бе избрана Симона Андонова, февруари - Симона Ивайлова, март - Виктор Христов, април- Ния Свиленова, май - Димана Иванова, юни - Елица Николаева, юли- Антония и Рени Тончеви, август - Моника Драгомирова, септември- Максим Русев, октомври - Кристиян Сергев, ноември - Никол Балджиева и за декември - Мила Димитрова. Техните снимки могат да се видят на сайта www.mbal.sliven.net.

Ръководството на болницата ще организира конкурс и за родените деца през 2011 година. Той ще стартира в началото на месец ноември.