/ БТА
Интересни автокласики бяха представени на Деветия ретро парад на автомобилите в Сливен.

Реплика на Mercedes-Benz SSK, модел 28 година, беше сред атракциите на парада. Автомобилът е собственост на Валентин Дойчинов, председател на Сдружението за класически автомобили „Туида Класик", което е  организатор на събитието, заедно с община Сливен. Оригиналът на този автомобил струва милиони, а 20 000 долара е цената на репликата, представена на в Сливен, каза пред БТА Дойчинов.

БТА

Дебют на парада направи автомобил Mercedes-Benz Ponton от 1958 година.

БТА

Многобройни ретро коли събудиха носталгични спомени у посетителите, припомняйки им „соц“ епохата. Сред тях – руски возила, коли от т.нар. Източен блок. На парада беше показан и автомобил Опел Олимпия, свързан с историята на Сливен, защото е бил собственост на легендата на българското колоездене Милко Димов. 

БТА

Част от автомобилите от колекцията на Дойчинов се използват за заснемане на филми в киноцентъра в Бояна, но заради снега миналата седмица, графикът им се е променил.

БТА

Две години ретропарадът в Сливен не се проведе, заради COVID пандемията. Тази година бяха представени много автомобили, които досега не са участвали в сливенския парад.

БТА

Над 130 автомобили и мотоциклети на колекционери от Русе, Хасково, Стара Загора, от Бургас и други градове са изложени на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен.
БТА