/ община Сливен
Новата книга на алпиниста доктор Атанас Скатов ще бъде представена в Сливен. Тя е озагалавена „Над 8000 метра. Манаслу”. „Връх Манаслу се издига на 8163 метра над морското равнище и е осмият по височина на планетата.

Преведено от санскрит името му означава Душата на планината. Авторът посвещава поредицата, част от която е и новата книга, на хората, които със своите добри дела дават надежда на всеки да продължи по пътя си и да сбъдне своите мечти и желания.
 
Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 година в град Сливен. Средно образование завършва в родния си град, висше – в Аграрен университет, Пловдив, магистър по Растителна защита и докторат в Хумболт университет, Берлин, Германия.

Работил е като научен сътрудник в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител в частния сектор в България и Германия.

До 2012 година Атанас Скатов не се е занимавал с физическа активност повече от 15 години. От началото на 2012 година преустановява напълно консумацията на животинска храна и започва всекидневно да спортува.

Представянето ще се състои в зала „Май” днес от 18:00 часа.