8415 социално слаби в област Сливен получават хранителни помощи от ЕС
8415 социално слаби в област Сливен получават хранителни помощи от ЕС / netinfo

Хранителните помощи от интервенционните запаси на ЕС за социално слаби лица по втория транш се раздават в област Сливен от 23 август до 8 септември, съобщават от БЧК. Според изготвените от Агенцията за социално подпомагане списъци, право на такава помощ имат общо 8415 души, като в община Сливен те са 5177, община Котел - 1669, община Нова Загора - 744 и в община Твърдица - 825 души. Право да получават помощи имат отговарящите на изискванията и получавали енергийни помощи за изминалия отоплителен сезон. 

През първия транш през месец юли 7613 души получиха хранителни помощи. Тези от включените в списъците лица, които по различни причини не са взели полагащите им се хранителни продукти от първия и втория транш, могат да ги получат на третия транш - през месец октомври 2010 г.

Хранителните помощи, които се раздават от 23 август включват 6 кг ориз, 5 кг брашно, 2 кг спагети, 2 кг макарони /кус-кус/, 1 кг захар  и 0,4 кг бисквити. В град Сливен са открити четири пункта, където помощите се раздават -  в Клуба на пенсионера на ул. „Цар Освободител" 9 , в Клуба на пенсионера в кв."Българка", в кв."Надежда"- в кметската администрация.  В кв. „Речица" раздаването ще стане в кметската администрация, но началото е от 26 август. 

В община Котел кампанията също е от 23 август до 8 септември  -  в пункт на ул."Проф. Павлов„ 30. В община Твърдица раздаването на храни ще започне от 27 август в пункт на ул."Заводска„ 17 - в Медицинския център. В община Нова Загора помощите ще се получават от 26 август до 8 септември - в пункт на ул." Петко Енев"  № 50.