526 безработни са започнали работа през август
526 безработни са започнали работа през август / DarikNews.bg, архив

542 работни места са заявени през месец август в Бюрото по труда в Сливен. Спрямо месец юли от бюрото отчитат ръст на обявените работни места със 102.

Спрямо август 2013 данните също сочат увеличение - от 69 обявени работни места, което се дължи изцяло на нарастването на местата обявени за реалния сектор, докато тези за субсидирания се редуцират със 142.

Постъпилите на работа от бюрата по труда от Сливенска област през м. август тази година са общо 526, като 80.4 на сто от тях  са устроени чрез посредничеството на бюрата по труда. От тях в реалния сектор са се реализирали 391 души, а на субсидирани работни места – 32.

Реализация по програми за заетост са намерили 27 безработни лица, а по насърчителни режими, устроените на работа са 5. Сравнението с миналия месец показва увеличение на общо започналите работа - с 69 безработни.

Безработните, които са решили проблема с трудовата си заетост без посредничеството на бюрата по труда са 103 за месеца, с 12 повече от предходния, и с 43 също повече от същия на миналата година.