45 сдружения на собствениците са вписани в публичния регистър
45 сдружения на собствениците са вписани в публичния регистър / Дарик Сливен, архив

Десет са вече сключените договори между община Сливен и сдружения на собствениците в града по програмата за саниране, от началото на програмата до сега над 280 човека са посетили  информационните и разяснителните срещи в зала „Май“, които организира общинска администрация всеки вторник от 16.00 часа. Заместник-кметът Иван Манчев уточни, че на тези срещи експерти от общината разясняват стъпките за кандидатстване, мерките, които ще се финансират и са дали отговор на всички въпроси, поставени от представителите на етажната собственост в Сливен.

До края на миналата седмица четиринадесет сдружения на собствениците са подали заявления за интерес и финансова помощ по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

От подадените 14  заявления за интерес и финансова помощ от Сдружения на собствениците 13 са одобрени, а през изминалата седмица са подписани още пет договора за изпълнение между община Сливен и сдруженията на етажната собственост.

В Сливен вече има  45 вписани сдружения в публичния регистър, а четири все още очакват обработка. След подписването на тристранния договор между областна администрация Сливен, община Сливен и Българската банка за развитие, община Сливен ще има готовност да пусне процедурата за техническо и енергийно обследване на тези обекти, които са с готова документация.