32 екипажа са подали заявки за участие в рали „Твърдица
32 екипажа са подали заявки за участие в рали „Твърдица / netinfo

6-тото издание на рали Твърдица" ще се проведе на  9 и 10 октомври. 32 екипажа са заявили участие до момента, 28 от тях от класовете N и А, които участват в класирането за шампионата. Това съобщи за Дарик Петко Чанев от Евроком Рали Тим.

В Твърдица пристигат най-елитните състезатели - Димитър Илиев, Петър Гьошев, Крум Дончев, Иван Ганчев. Сред пилотите има и две дами - Екатерина Стратиева и Лилит Беловска. Поради ангажименти в световния шампионат участие няма да вземе Тодор Славов, състезанието пропуска и миналогодишният победител Пламен Стайков, заради финансови проблеми.  

Официалният старт на състезанието ще бъде даден в събота от 13.30 часа на площад „Свобода" в Твърдица, след което ще се проведе първият етап „Детелината". Останалите три скоростни отсечки Чумерна -Девина - Твърдица ще се проведат на 10 октомври. Те ще бъдат преминати два пъти.

 Общата дължина на състезателните отсечки е над 80 км, а четирите скоростни етапа са в радиус около 20-25 км. Сервизният парк ще е разположен в близост до площада.

Полицаи, пожарникари и маршали ще участват в охраната и безопасността на движението по време на ралито. Униформените са ангажирани с отцепване, регулиране и пренасочване на пешеходния и автомобилен поток - преди, по време и след състезанието, осигуряване на ред, сигурност и безопасност в непосредствена близост до трасето, недопускане преминаването на зрители през трасето, както и за пожарната безопасност.