12 страници, посветени на Сливен
12 страници, посветени на Сливен / netinfo

Рубриката от 12 страници „Клуб предприемач” в днешния брой на националния бизнес всекидневник „Пари”, е посветена на област Сливен. Поместени са споделените от областния управител Христина Чолакова оптимистични очаквания за развитието на областта и за това, което се върши за връщането на старата индустриална слава и привличане на повече инвеститори в богатия на потенциал туристически сектор.

Какви са пък усилията на общинската администрация за възраждането на „родния Манчестър”, разказва кметът на Сливен Йордан Лечков. Поместено е и интервю с най-големия инвеститор в областта Едоардо Миролио – собственик и изпълнителен директор на „Миролио-България” ЕООД, като специално внимание е отделено и на другата му сериозна инвестиция в региона и „новото бижу на винарството в България” - избата край с. Еленово.

Вестникът разказва още за водещи фирми в региона, за проучванията на изследователска компания, според които Сливен е един от потенциалните инвеститорски клъстъри в България, както и за уникалните медни произведения на словенката от Сливен Вера Труфева.

От рубриката читателите могат да научат още каква е съдбата на дарения някога на Сливенска община от видния сливенски търговец Хаджи Мина Пашов 100-годишен имот в София. Могат да прочетат и подробности за природните богатства на Сливенския балкан и развитието на туризма във всичките му разновидности.

Вестникът разказва още за богатото историческо и културно наследство на Котел и архитектурните резервати в него, за археологическите находки, които крият земите в Новозагорско, за уникалната минерална вода на Сливенските бани, която съперничи по състав и лечебни свойства на френската, за най-добрата градина от праскови, както и за намеренията в сливенското с. Крушаре да бъде създадено първото у нас европейско пасище.