Златни и брилянтни сватби отпразнуваха в поповското село Садина
Златни и брилянтни сватби отпразнуваха в поповското село Садина / Кметство с. Садина

4 златни и 3 брилятни сватби имаше в село Садина, община Попово. Те бяха организирани по повод Деня на християнското семейство от читалището и пенсионерския клуб в селото, съобщи кметът на Садина Хриска Тодорова.

Народно читалище „Съединение 1889 " и клубът на пенсионера в поповското село Садина организираха тържествен ритуал за седем семейства, врекли се един на друг преди 50 и 60 години. Поводът бе Денят на християнското семейство, съобщи кметът на селото Хриска Тодорова.

50-години брачен живот - златна сватба - празнуваха Пенка и Стоян Йорданови, Ганка и Димитър Димитрови, Тота и Христо Христови, Недка и Йордан Баневи. А Никула и Костадин Цоневи, Тота и Ради Анкови, Димитра и Ради Деневи отбелязаха 60-години брак и празнуваха брилянти сватби.

Кметът на Садина връчи  на седемте брачни двойки удостоверения за сключен златен и брилянтен брак, както и поздравителни адреси. Тодорова закичи съпрузите с капански китки, изработени от учениците от основното училище в селото.

Двойките бяха поздравени с букет от песни на ансамбъла към читалището и певческа група „Капанка" към клуба на пенсионера. Деца от детската градина рецитираха стихове.

Златни и брилянтни сватби отпразнуваха в поповското село Садина
netinfo

Златни и брилянтни сватби отпразнуваха в поповското село Садина
netinfo