Започва традиционният пролетен панаир “Изложение Търговище 2008”
Започва традиционният пролетен панаир “Изложение Търговище 2008” / netinfo
С “Парад на техниката” ще започне днес 231-то издание на традиционният пролетен панаир “Изложение Търговище 2008”. Той ще се състои  в 10.30 часа на площад “Свобода”. В 12.00 часа, в художествена галерия “Н. Маринов” ще бъде официалното откриване. Вечерта е предвиден концерт на рок група “Щурците” и фойервекшоу. Ще започнат в 19.30 часа, на естрада “Борово око”, пред изложбените зали.

В 10.00ч. на стадион “Димитър Бурков” ще се състои станалата вече традиционна футболна среща „Медиите срещу властта”. В 14.30 часа в зала 74 на Община Търговище започва Дискусията „Забележителностите на Търговище- възможности за интересен културен живот, предлагане на качествен туристически продукт - средство за развитие на панаирната традиция”. С подтеми: Фактори за съхранение и развитие на театъра и културните институции в Търговище. Запазване на културно-историческото наследство в контекста на предлагания туристически продукт. Панаирът - част от това наследство и средство за стимулиране на културния живот в общината. В 16.00 ч. във фоайето на библиотека “Петър Стъпов” ще бъде открита фотоизложбата на тема:”На всеки километър днес”.

На 15 май /четвъртък/ е предвидена кръгла маса на тема “Разработване и подобряване на устойчиви системи за обществен, градски и извънградски транспорт”. Тя ще се състои в 11.00 часа в хотел “Тера Европа”. В същия ден от 10.00 ч. в читалище “Напредък” започва традиционния празник на песента “Люляка ми замириса”, със състави на пенсионерски клубове от общината. В 14.00ч., на хижа “Младост”, туристическо дружество “Никола Симов” организира Регионална среща на туристически дружества - членове на Български туристически съюз от Североизточния планов район. Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество за развитие на масовия туризъм.

Още една кръгла маса е предвидена за 15 май – тя е на тема: ”Европейските стандарти по опазване на околната среда, адаптирани към условията в Търговище”. Организатор е Сдружение „Интелеко”. Срещата започва в 15.00 часа в зала 74 на Община Търговище .

В 16.00ч. ще има Демонстрация на модели автобуси, отговарящи на европейската нормативна уредба за вредни емисии от двигателите. Те ще се движат по маршрут х-л “Тера Европа”- Изложбени зали. Футболната среща – финал за купата на кмета е в 17.30 часа на стадион “Д. Бурков”. В 18.30 ч. на естрада “Борово око” предстои спектакъл на прабългарската школа за оцеляване “Багатур” от Стара Загора и концерт на рок група “Епизод”.

Награждаването с приз “Изложение Търговище 2008” е предвидено за 17май, събота от 16.30 часа в Аквапарк. Продължава и започналата през миналата година инициатива “Нощ в музея”. На 17 май е организирана изложба “Най-новото в музея” в Славейково училище - 19.00ч. В 19.30ч. е спектакълът на Ученически театър при ІІ СОУ “Проф. Н. Маринов” - “Кроразбраната цивилизация”. Той ще се състои в Хаджиангелова къща.” В 21.00ч. следва - “На соаре в Хаджиангеловата къща”, също в 21.00 часа - видеопрожекции в Археологическа експозиция. Вратите на експозициите по повод Международния ден на музеите ще бъдат отворени от 9.00 до 24.00 часа.

Вечерта в събота са предвидени още концерт и фойерверкшоу, вече традиционен поздрав от фирма “Агродимекс” - 19.30 часа, естрада “Борово око”.

На 18 май в неделя в изложбените зали ще бъде обявено “Бебе на панаира”.