Заловиха тийнейджъри, извършили 5 кражби в Шумен
Заловиха тийнейджъри, извършили 5 кражби в Шумен / Дарик-Шумен, архив

рима тийнейджъри на по 14 и 16 години, които в различно съучастие извършили 5 кражби в Шумен от началото на годината са били заловени, информират от полицията.

Вчера от ОД на МВР съобщиха, че е хванат 14 -годишен младеж, който откраднал бира, енергийни и безалкохолни напитки от хладилна витрина. Полицаите установили, че освен него съпричастие към кражбата имат и други две момчета на възраст 14 и 16 години.

При разследването станало ясно, че през първите четири дни на февруари едното 14-годишно момче и 16-годишният младеж са извършили кражба на сумата от около 20 лева от кафе-автомат на ул. „Калиакра", кутии с енергийни напитки от хладилна витрина на пл. „Гривица" и тонколона, поставена пред заведение на ул. „Цар Освободител". Тонколоната е предадена с протокол за доброволно предаване.

През месец януари пък двете 14-годишни момчета са отнели от избено помещение на ул. „Рафаил Попов" два броя велосипеди, като според обясненията им единият от тях продали за 10 лева, а вторият велосипед разглобили и продали като метални отпадъци.