Заловиха младеж, откраднал три ризи
Заловиха младеж, откраднал три ризи / Дарик-Шумен

Хванаха 18-годишен младеж, откраднал три ризи от дома на старец във Върбица, съобщават от полицията. 73-годишният мъж подал сигнал за кражбата вчера. Той обяснил, че около 17:00 ч. на 21 февруари в дома му влязъл младеж, който му предложил радиокасетофон за 8 лева. Старецът първоначално отказал да закупи предлаганата му стока, но след като младежът обяснил, че се нуждае от пари се съгласил и платил исканата сума.

Три часа по-късно младежът отново посетил дома на възрастния мъж и му предложил този път да закупи мобилен телефон. Старецът категорично отказал, но след като младежът напуснал дома му разбрал за кражбата нa ризите, които се намирали в гардероб в съседна стая. Той дал бегло описание на младежа.

Служителите на реда незабавно проверили къща на ул. „Възраждане" във Върбица и установили крадеца, който е с постоянен адрес в село Илийно и е познат на полицията. Младежът е бил с наложена мярка за неотклонение „домашен адрес" от Районен съд-Търговище. Ризите са върнати на собственика им.

Крадецът е задържан за 24 часа, материалите по случая ще бъдат предадени на прокуратурата във Велики Преслав.