Заловиха крадците на части за трактор
Заловиха крадците на части за трактор / netinfo

Заловиха крадците задигнали части за трактор от земеделска кооперация във Велики Преслав. Припомням, че от работилница на кооперацията бяха откраднати метален кожух и маховик за тракторен двигател.

Криминалистите изяснили, че от началото на месец април в кооперацията започнали работа като общи работници 27-годишният Е.М. и 43-годишният А.А., по-възрастният от тях криминално проявен. Установено е, че в пункт за изкупуване на метали в град Шумен от 28-годишна жена от Велики Преслав са предала около 90 кг. метали, които са иззети с протокол.

 

Двамата мъже са заявили, че през месец април извършвали дейности по товарене и разтоварване в двора на кооперацията. Докато изчаквали трактора, прехвърлили през оградата три чувала с металните части за трактор. Впоследствие те са пренесени до дома на жената, която уговорила неин съсед да я закара с лекия си автомобил до пункта в град Шумен. Там предала металите и получила сумата от 37 лева, като 10 лева дала на водача на автомобила, а тя и двамата мъже си разделили по 9 лева.

 Работата по образуваното досъдебно производство продължава.