Забранява се движението по пътя за Новосел и на участъци от Шуменското плато
Забранява се движението по пътя за Новосел и на участъци от Шуменското плато / снимки: Жечко Желязков

Движението по пътя за Новосел е забранено със заповед на кмета Красимир Костов. Забранява се движението на моторни превозни средства и на хора по пътя Шумен-Новосел поради голямата опасност от падащи обледени дървета и клони, тъй като на места ледът е по-дебел от клоните, уточняват от местната администрация.

Забрана за движение се въвежда и в участъка от Шуменска крепост, покрай вила „Пазачница", до комплекс „Създатели на българската държава".

Заповедта е в сила до 31 октомври включително. В зависимост от метеорологичните условия при необходимост ще бъде продължена.

Забранява се движението по пътя за Новосел и на участъци от Шуменското плато
netinfo

От Общинския щаб за защита при бедствия призовават водачите на моторни превозни средства да не преместват забранителните знаци и указателните табели и да се съобразяват с тях заради собствената си безопасност и сигурност.

Обледяване има по цялото Шуменско плато и дърветата са под напрежение от ледената тежест, поради което движението на туристи носи опасност за живота им.

Частично надвиснали клони и наклонени дървета има и в отсечките от Кьошковете до хижата и от паметник „Създатели на българската държава" до града, които ще бъдат отстранявани поетапно от ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство