За седми път мъж дари децата от помощното училище в Търговище
За седми път мъж дари децата от помощното училище в Търговище / DarikNews.bg

Фикрет Алиев от Търговище днес за седми път направи своето традиционно дарение - заколи коч, а месото е отредено за възпитаниците на помощното училище-интернат "Д-р Петър Берон" в града. Това е второто животно, дарено през тази година и го правя за здраве - за мен, за моето семейство и за децата поясни Алиев.

Даренията за училища Фикрет Алиев започва да прави преди 5 години и се е зарекъл да го върши, докато е жив. Решил е да подпомага децата в неравностойно положение, за да ги радва и да облекчи ежедневието им.

Този път курбанът е наречен на внука на Фикрет, който е в десети клас на Професионалната гимназия по хранителновкусови технологии и туризъм „Алеко Константинов" в града. Както повеляват мюсюлманските традиции, жертвеното животно бе опято от ходжата в Търговище Исмаил Шабанов. Към жеста на Алиев се присъединиха и две неговите съседки- Сузан и Зекие, който изпратиха на децата по две тави баница и баклава.

Директорът на училището Борислав Митев благодари на дарителя и поясни, че от дарението ще се възползват 130-те възпитаници на школото.