Втори разградчанин пробива в поп-фолка
Втори разградчанин пробива в поп-фолка / www.payner.bg

19-годишният Денис Юлиянов от Разград е сред победителите в конкурса „Търсим новите звезди", организиран от музикалната компания "Пайнер". В провелия се на сцената на ресторант „Приказките" в Харманли кастинг за нови поп-фолк дарования са участвали 150 млади изпълнители. На финала останали 14, от тях две момчета и пет момичета са допуснати до прослушване в звукозаписното студио на музикалната компания в Димитровград. Част от тях ще подпишат договори с "Пайнер".

Ако Денис е сред тях, той ще е вторият разградчанин, пробил в поп-фолка. Договор с "Пайнер" от 2007 г. има Джена, родена в Разград като Десислава Неделчева. Същата година тя получи наградата за "Дебют на годината".

Денис Юлиянов пее от първи клас, свири и на пиано, учил е в музикална паралелка в ОУ"Н.Й.Вапцаров".  Занимавал се е с пеене и в Музикална школа „Илия Бърнев"-Разград, там му е преподавала Валя Митева. В момента е студент втора година специалност „Музикална педагогика" в ШУ"Епископ Константин Преславски". Пее в заведения в Разград, Шумен и други региони. Има собствено студио, подготвя авторска песен, има видеоклип на песен, написана за него от Орхан Мурад. Участвал е в музикални надпревари у нас и в чужбина, печелил е конкурс в Румъния. Предпочита да пее поп музика, любими изпълнители са му Константин, Таркан и Енрике Иглесиас.