/ Община Шумен

Водните нива на язовирите общинска собственост към момента не представляват опасност за населението, съобщиха от Община Шумен.

Количеството вода във водоемите е в рамките на разпоредените от областната комисия обеми.Това констатираха специалисти от общината при поредната проверка от началото на зимния период, извършена по разпореждане на кмета Любомир Христов.

Леко повишение на нивото на яз. Тича

На територията на община Шумен има 14 язовира, като 12 са общинска собственост, 1 – държавна собственост и 1 – частна собственост.

След подадената информация от Напоителни системи, че е започнало контролираното изпускане на язовир „Тича“ и изтичането на водата и през преливника, днес бе извършена проверка на река „Камчия“. Установено е, че водното ниво слабо се е повишило и също не представлява заплаха на населението.

На територията на община Шумен има 14 язовира, като 12 са общинска собственост, 1  държавна собственост и 1  частна собственост
Община Шумен


На кметовете, кметските наместници на населените места и главните специалисти на кварталите, на чиято територия се намират язовири, напоителни канали, поречия и дерета, е разпоредено постоянно наблюдение и контрол. 

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН пикът на повишение на водните нива е днес. Не се очаква увеличение на водните количества през следващите дни, тъй като снегът почти навсякъде е разтопен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.