“Веселушко” би “Славейче” с 3:2 в оспорван двубой на търговищкия стадион
“Веселушко” би “Славейче” с 3:2 в оспорван двубой на търговищкия стадион / Диляна Стойчева
За първи път на истински футболен стадион ритаха отборите на ЦДГ“Славейче” и ЦДГ“Веселушко” в Търговище. Инициативата бе част от лятната програма на местната администрация, наречена “Споделено лято 2008”.

Преди и по време на двубоя малки мажоретки от двете детски градини загряваха публиката. Тя бе многобройна и шумна. Всеки викаше за своя фаворит. Развяваше се голям трибагреник на трибуните.

Облечени в специални екипи, малчуганите на възраст 5-6 години дадоха всичко от себе си за победата на своя отбор на стадион “Д. Бурков”.

Играха се две полувремена от по 10 минути. В редовното време резултатът бе равен – 1:1. Последваха дузпи и победа за “Веселушко” с 3:2. Треньори на двата отбора бяха Галин Христов и Добромир Дафинов от школата на “Светкавица”. Безпристрастен съдия бе помощник-треньорът на “Светкавица” Диян Кирилов, а коментатор - журналистът Радослав Черкезов.

В края на оспорвания двубой зам.кметът Димитрина Петкова връчи Купата на община Търговище на победителите, а всички участници получиха награди, осигурени от местната администрация.