Вечер на поезията и музиката в шуменската библиотека
Вечер на поезията и музиката в шуменската библиотека / netinfo

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще отбележи Деня на българската поезия и Международния ден на музиката, чествани на 1 октомври, с поетична вечер. На чаша вино и под акомпанимента на китара, гостите ще могат да чуят стихове на съвременни български поети като Мария Донева, Мая Дългъчева, Камелия Кондова, Добромир Тонев и други.

Поетичните творби ще бъдат изпълнени от актрисата Таня Алваджиева. Събитието ще започне от 17:30 ч. във фоайе на втория етаж. При хубаво време - в откритото пространство на „английския двор", преустроено в лятна читалня. През това лято мястото бе облагородено като една от стените беше изрисувана с портретите на Иван Вазов, Христо Ботев и Никола Вапцаров. Те са дело на известния графити-художник Станислав Трифонов-Nasimo. Поставена е метална ограда, предстои обзавеждане на читалнята с пейки и подходяща зеленина.

Идеята е библиотеката да предостави на своите читатели и посетители едно ново арт пространство - място за лятно кино, за литературни и музикални срещи, както и читалня на открито през топлите месеци от годината.