В Търговищко пътната обстановка е сложна, Котленският проход е отворен за движение
В Търговищко пътната обстановка е сложна, Котленският проход е отворен за движение / Dariknews.bg, архив

Котленският проход е отворен за движение, съобщиха от Областно пътно управление - Търговище. Остава ограничението всички товарни автомобили да се движат с вериги. Според дежурния в службата, запазва се и опасността от падащи камъни в прохода Боаза.
В Търговищка област обстановката по пътищата остава сложна. Поради навяванията платната се почистват и опесъчават по-бавно, съобщиха от ОПУ. Въпреки това, няма затворени пътни отсечки. В борбата със снега са ангажирани повече от 60 машини.
В Търговищка община снегът създаде затруднения и в междуселищния транспорт. От пресцентъра на общинската администрация съобщиха, че автобусите пътуват в направленията съобразно разчистените пътища. Последният за деня курс за Разград също не бе осъществен, поради по-сложната обстановка в съседната община.
Към 18.30 часа снеговалежът в региона вече спря. Затова от общинската администрация призоваха гражданите по възможност да не използват личните си автомобили и да ги преместят от пътните платна, за да улеснят преминаването на снегопочистващите машини.
Снежната покривка в Търговищка община е между 35 и 45 см, като на места има навявания. Най-много сняг има в общините Антоново и Омуртаг. Температурата е от минус 6 до минус 8 градуса