Тържества за Деня на възрастните хора и Международния  ден на музиката
Тържества за Деня на възрастните хора и Международния ден на музиката / Дарик Шумен

По повод Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, община Шумен и Общинският съвет на „Съюз на пенсионера-2004" организират концерт на възрастните хора. Той ще се проведе на 30.9 от 10.00 ч. в концертната зала на община Шумен. Входът е свободен - информират от общината.

По-късно, по повод празника, в 14,30 ч., в ресторанта на общината, временно изпълняващият длъжността кмет Митко Киров ще даде традиционния тържествен обяд на 100 представители на пенсионерите от общината.

На 1 октомври от 13,30 ч. в „Астра център" в Шумен празника ще отбележат  Сдружение "Вдовици и вдовци", което общината подпомага финансово с 200 лв.

Също на 1 октомври, от 10,30 ч., в къща-музей „П. Волов" ще започне матине под наслов „Цветна музика" с участието на едноименната вокална формация с ръководител Радка Бъчварова. Тържеството е посветено на Международния ден на музиката и е организирано от музея „П. Волов" и читалище „Пробуда-1958".

Деня на възрастните хора с квартално тържество ще отбележат и в читалище „Т. Петков". То ще започне  в 17 ч. на 1 октомври. Проявата включва и творчески портрет по повод 85-годишнината на Петър Петров - дългогодишен директор на ІІ основно училище „Д-р П. Берон" в Шумен. Поздравления ще поднесат ученици от училището, бивши възпитаници, колеги и приятели на юбиляра.