Деян Герговски
Деян Герговски / dariknews.bg
Близки спешно търсят кръв за родилка в Шуменската болница. Призивът идва от сестрата на Магдалена Иванова - Виктория. 

Моля за помощ. Сестра ми, бременна с близнаци, която вчера я оперираха спешно секцио, има нужда от кръводарители. В момента е в кома, и трябва да я стабилизират. Условието е, че трябва да бъдете с нормално кръвно, посочва във Facebook младото момиче.
 
 

Моля за помощ. Сестра ми бременна с близнаци, която вчера я оперираха спешно секцио ,има нужа от кръводарители. В...

Публикувахте от Виктория Станкова в Вторник, 13 ноември 2018 г.
Имената й са - Магдалена Василева Иванова. Пращайте ми снимки от бележките на лични, моли Виктория Станкова. Тя обясни, че според лекари ще са нужни 4 банки кръв в продължение на 10 дни, докато стабилизират младото момиче. 

Новородените момченца са на изкуствено дишане. Операцията за израждането им в 8 месец от бременността се е наложила заради високото кръвно на родилката, посочи сестра й Виктория.

Това е случай на тежка прееклампсия, развила се при бременна с два плода. Това, което прави впечатление е много бързото развитие на клиниката на прееклампсия, буквално за няколко дни – с тежка белтъчна загуба и много високи стойности на кръвното налягане, казва д-р Балабанов.

Пациентката е приета без кървене, по време на самото цезарово сечение не е имало кръвозагуба. Тежкото състояние на жената не се дължи на кръвозагуба, а на тежката патология на бременноста, категоричен е той. 

Към момента няма спешност за кръводаряване.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.