Тематична среща Да застанеш до детето с истина, любов и уважение ще проведе Комплекса за социални
Тематична среща Да застанеш до детето с истина, любов и уважение ще проведе Комплекса за социални / netinfo

Тематична среща "Да застанеш до детето с истина, любов и уважение" ще проведе Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен.

Така Сдружение Институт за социални дейности и практики, чрез Комплекса става част от инициативата за открито говорене по темата, чиято основна цел е работа за промяна на обществените нагласи, което ще спомогне за разсиновяването на деца.

Психолозите Добринка Стоянова, Деяна Жечева и Диана Нинчева - Ръководител на екип ще отворят пространство за споделяне на чувства, емоции и трудности, свързани с важният етап от живота си, през който минават осиновителите. Ще бъде обменена информация за подготовката на кандидат - осиновителите за посрещане на детето в семейството, техники и подходи, основно насочени към споделяне на истината за живота на детето, за любовта, приемането, позитивното общуване и взаимодействие с осиновеното дете.

На срещата, която ще се проведе на 29 септември, са поканени специалисти от Отдела за закрила на детето и от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Междувременно Комплекса за социални услуги продължава своята работа за обучение на кандидат - осиновители. Отворена остава и групата за взаимопомощ на осиновители. Заявления за включване в групата се подават до Директора на Комплекса.