Телефонни измамници отмъкнаха над 3000 лв. от възрастна шуменка
Телефонни измамници отмъкнаха над 3000 лв. от възрастна шуменка / netinfo

81-годишна шуменка стана поредната жертва на телефонни измамници, съобщават от полицията. По добре познатата схема за пари, нужни за лечение на пострадал при катастрофа близък роднина, измамниците отмъкнали 3 300 лева от възрастната жена.

За времето от 15.00 до 17.00 ч. на 7 октомври на домашния телефон на бабата позвънил мъж, който се представил за лекар. Съобщил, че сина й е със счупен таз, а за лечението му са необходими златни пирони, които струват 9 000 лева. Жената казала, че не разполага с толкова голяма сума. Казала, че ще отиде до банката, за да изтегли спестяванията си. Малко по-късно пред дома й на ул."Владайско въстание" се появил "лекарят". Жената поставила в джоб на дреха 3 300 лева и пуснала през терасата "парите за лечението". Малко по-късно установила, че е измамена. Образувано е досъдебно производство.

ОД на МВР-Шумен съветва всички граждани, ако получат обаждане от близък или от името на близък, който се нуждае от пари, винаги да искат лична среща, да питат за характерни имена и събития. Служителите на реда съветват още възрастните хора да се свържат с общи познати и роднини, които да потвърдят информацията или да потърсят помощ от полицията,чрез телефон 112.