Спортен празник, откриване на велорампа и благотворителен базар в СОУ „Сава Доброплодни“-Шумен
Спортен празник, откриване на велорампа и благотворителен базар в СОУ „Сава Доброплодни“-Шумен / netinfo

От 09:00 часа на 23 април, събота, в двора на СОУ „Сава Доброплодни" по инициатива на Училищното настоятелство ще се проведе Спортен празник, в който ще вземат участие над 500 участници - ученици, учители и родители.

От 10:15 часа ще се проведе велопоход на ученици от СОУ „Сава Доброплодни"-Шумен по проект „На училище с колело" към Младежка банка -Шумен на Сдружение „АлДоРа" и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма „Младежка банка" с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот".

Сборният пункт ще бъде от 10:00 ч. пред Община Шумен. Проявата включва преминаване на група от около 50 велосипедисти на възраст 12-19 години от центъра на града до училището. Маршрут: от сборния пункт по бул. „Славянски" през кръговото на площад „Руски паметник" по бул. „Мадара" и ще завърши в двора на СОУ „Сава Доброплодни".

Проявите ще продължат с провеждането на благотворителен Великденски базар от 10:30 до 12:30 часа с над 600 участници за набиране на средства за участие в конкурс с проект „Училище на бъдещето" към фондация „Америка за България", или за ремонт на западната подпорна стена на двора. Като част от Благотворителния базар ще се състои концерт, който ще открият малките хореографи от ІІ д клас с ръководител Галина Колева. Рок група IGNORE THE HATE ще поеме щафетата. Със свои изпълнения ще участват и Кристина Петкова и Стефани Калчева от Х г клас, Антоанета Анатолиева и Янислава Белева.