След 2 години сградата на МВР-Разград – готова
След 2 години сградата на МВР-Разград – готова / netinfo
Определена е фирмата, която ще изпълни строително-ремонтните работи по сградата на МВР-Разград. Това съобщи по време на посещението си в Разград директорът на Главна дирекция “Охранителна полиция” в МВР главен комисар Живко Живков. Ангажиментът на старозагорската строителна фирма е до две години сградата да е завършена.

Основите на сградата на МВР в Разград, тогава наричана “Дом на МВР”, са положени през 1984 г., през 1990 г. строежът с разгърната застроена площ 13 000 000 кв.м. е замразен и оттогава местни управници лобират пред централната изпълнителна власт за дострояването й. Първо развитие след застоя се получи приз 2006 г., когато бе извършено препроектиране. Най-новата информация за бъдещето на руините обяви директорът на Главна дирекция “Охранителна полиция” в МВР главен комисар Живко Живков.

Фирмата, която ще довърши строежа, се казва “Строител ВД”-Стара Загора. В момента тя строи МОЛ в Града на липите, както и завод на месопреработвателната компания в Стара Загора, завод за тръбна мебел в Казанлък на руския инвеститор.

Главен комисар Живков бе в Разград за отчета на ОД на МВР. Похвали местните полицаи за подобрените показатели на разкриваемост на престъпленията.

Чуйте още от прикачения звуков файл.